Chad Valley vilten pop van rond 1930 4


Antieke vilten pop uit Engeland in schattig pakje

Kenmerken Chad Valley

Deze antieke vilten pop van het merk Chad Valley is geheel origineel gekleed. Deze Chad Valley pop is gemerkt met een button aan de zijkant van het lijf.

De pop heeft glazen ingelegde ogen en krullend kroeshaar. De kleding is heel bijzonder, want volledig origineel. De pop is gemaakt rond 1930.

Chad Valley poppen zijn gemaakt in de periode 1917 tot 1978. In het begin werden de gezichten gemaakt van een elastische stof, later werden de gezichten met de hand geschilderd op vilt en was het lichaam van fluweel. Het merk Chad Valley is een echt famililiebedrijf, waarbij het eigendom van vader op zoon werd overgenomen. Het bedrijf is ontstaan nadat verschillende bedrijven werden samengevoegd en is vernoemd naar het beekje dat vlakbij de fabriek in Harborne, in de buurt van Birmingham, Engeland. Na diverse overnames zijn uiteindelijk de fabrieken in 1978 gesloten. Het merk Chad Valley is in 1988 in handen gekomen van Woolworths die speelgoed onder deze naam elders liet produceren.

Prijzen zijn op aanvraag. U kunt uw vragen stellen via het formulier onderaan deze pagina of stuur ons een mail.

Foto’s Chad Valley

 

Chad Valley naast antieke strogevulde beer

Chad Valley naast antieke strogevulde beer

Bijzondere antieke Chad Valley pop met originele kleding.

Bijzondere antieke Chad Valley pop met originele kleding.

Vriendelijke Chad Valley pop (rond 1930)

Vriendelijke Chad Valley pop (rond 1930)


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Chad Valley vilten pop van rond 1930

 • Agnes

  Wat een mooie Chad Valley! Ik ben zelf jaren geleden verliefd geworden op deze vilten poppen, je ziet ze veels te weinig. Hopelijk plaats je er in de toekomst nog wat meer bij op je site. groeten van Agnes

  • antiekepop Bericht auteur

   Mooi zijn ze, he! Ik ben zelf ook een groot fan van Chad Valley poppen. Ik zal binnenkort meer vilten poppen, zoals Lenci en Norah Wellings poppen plaatsen op de site.

 • charlotte

  Ik heb zelf ook chad valleys maar nog geen met originele kleertjes van vilt. Jammer dat haar linker oogje en erom heen wat minder is.
  Ik ben benieuwd naar de vraagprijs.
  dank voor uw reactie,
  Vriendelijke groet