Heinrich Handwerck Simon & Halbig 6 1/2 5


De onschuld zelve, deze grote antieke pop van Heinrich Handwerck

Deze grote antieke pop ziet er schitterend uit met grote donkere ogen en een mooie mond met rij tanden. Deze pop is van het merk Henrich Handwerck, geproduceerd onder de vlag van Simon & Halbig. Lees hieronder meer over de geschiedenis van Heinrich Handwerck en de kenmerken en foto’s van deze oude pop.

Over Heinrich Handwerck

Heinrich & Minna Handwerck poppen komen, zoals zovele fabrikanten van weleer, uit Thuringen, Duitsland. Deze poppenfabriek is in 1876 opgericht in het kleine plaatsje Waltershausen. Heinrich Handwerck ontwierp de poppenkoppen in eigen huis, de productie werd in de vakkundige handen van Simon & Halbig gelegd. Dit is altijd een garantie geweest voor hoge kwaliteit en prachtig vakmanschap. Zesentwintig jaar na de oprichting, in 1902, kwam Heinrich Senior te overlijden, hij was toen pas 44 jaar oud. Kammer & Reinhardt kocht de fabriek toen over. In 1921 besloot Heinrich Junior om de familiefabriek weer in ere te herstellen en opende een nieuwe poppenfabriek in Gotha, vlakbij Waltershausen. Wel werkte junior samen met Kammer und Reinhardt voor de productie van de mallen (zeker tot in 1932).

Kenmerken Heinrich Handwerck Simon & Halbig 6 1/2

Deze antieke pop is gefabriceerd van mooi fijn porselein. De kop is voorzien van grote donkere ogen en een open mond met 1 rij tandjes zichtbaar. De pruik is antiek en in de oortjes prijken oorbelletjes.

Dit exemplaar is volledig gaaf en in een nette staat. De kop is achterop gemerkt met “Germany Heinrich Handwerck Simon & Halbig 6 1/2”.

Het mooi gevormde gelede lijf is in goede staat en achterop gestempeld met “Heinrich Handwerck”. Bij het onderbeen is wat lichte craquelé te zien.

Verder is deze pop gekleed in een jurk met een los jasje en draagt ze sokken en schoenen. De kledig is handgemaakt van oude stof.

De grootte van deze antieke pop is maar liefst 72 centimeter.

Foto’s Heinrich Handwerck Simon & Halbig 6 1/2

 

Heinrich Handwerck Simon Halbig Antieke Pop

Heinrich Handwerck Simon Halbig

Heinrich Handwerck Simon Halbig Antieke Pop

Heinrich Handwerck Simon Halbig

Antieke pop met bloemenkrans

Antieke pop met bloemenkrans

Antieke Simon Halbig pop

Antieke Simon Halbig pop

Gemerkte antieke pop

Gemerkte antieke pop Heinrich Handwerck

Gaaf lijf antieke pop Heinrich Handwerck

Gaaf lijf antieke pop Heinrich Handwerck

Lijf van antieke pop

Lijf van antieke pop achterop gemerkt


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Heinrich Handwerck Simon & Halbig 6 1/2

 • Marcel

  Beste,

  Wij hebben onlangs tijdens onze speurtochten met ons bedrijf Dutch Salvage een drietal poppen hoofden mallen gekocht op een antiek markt. We hebben enige research gedaan en zijn er zeker van dat deze drie mallen aan de Herich Handwerck fabriek toebehoorde, op één mal staat deze naam ook geschreven en de andere twee hebben een nummer op de mal geschreven. (Foto’s zijn beschikbaar)

  Mijn vraag aan u is het volgende:
  * Zijn er meer van deze mallen bekend
  * Aangezien wij deze voor de handel hebben gekocht heeft u wellicht een geïnteresseerde partij, zou mooi zijn als deze bij een echte verzamelaar terecht komen