Antieke pop herkennen: zeven kenmerken 304


Een antieke pop herkennen is niet eenvoudig. Door te kijken naar de zeven kenmerken uit dit artikel leer je steeds beter een antieke pop te herkennen.

Zeven kenmerken van een antieke pop

Verzamelaars vragen ons vaak of een pop antiek is of niet. Een antieke pop herkennen is ook niet eenvoudig. Om het makkelijker te maken voor verzamelaars van antieke poppen hebben we een overzicht gemaakt van zeven kenmerken van antieke poppen. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten als reactie op deze pagina.

Antieke pop herkennen 1: Type materiaal

Het materiaal vertelt veel over de periode waarin een pop is geproduceerd. Kort gezegd; een antieke pop kan je herkennen aan de hardheid van het materiaal. Hoe harder het materiaal, hoe groter de kans dat je te maken hebt met een antieke pop. Poppen van een zachter materiaal, zoals rubber, plastic, kunnen er superleuk uitzien maar zijn niet zo waardevol als een porseleinen of waspop. Denk bijvoorbeeld aan de “kermispoppen’ uit de jaren ’50, deze ogen behoorlijk oud, maar hebben relatief weinig waarde.

Oude materialen zijn lang gebruikt voor het produceren van poppen, vaak ook lang nadat er nieuwere materialen beschikbaar waren. Denk bijvoorbeeld aan waspoppen, deze worden ook vandaag de dag nog gemaakt. Het materiaal geeft dus vooral een beeld van de MAXIMALE leeftijd van een pop. Een hele groffe indeling van materiaal waarvan poppen zijn geproduceerd (in volgorde van oud naar nieuw):

 • hout
 • was
 • compositie
 • porselein
 • celluloid / schildpad
 • plastic
 • rubber

Om wat voorbeelden te geven hebben we hieronder twee antieke waspoppen van de periode 1860 – 1880 opgenomen. De laatste foto is van een celluloid pop. Deze pop is gemaakt omstreeks de jaren ’50 van de vorige eeuw.

antieke waspop

antieke waspop

Antieke Pop herkennen - materiaal

Antieke Pop herkennen – materiaal

celluloid pop

celluloid pop

Antieke pop herkennen 2: Fijnheid

Een antieke pop herken je ook aan de manier waarop een pop gemaakt is. Over het algemeen zijn oudere poppen met meer aandacht en vakmanschap gemaakt. Dit zie je bijvoorbeeld aan de fijnheid van het materiaal en de uitdrukking van het gezicht. Nieuwere poppen zijn vaker fabrieksmatig geproduceerd, waarbij er minder ruimte is voor ‘de hand van de meester’. Kijk dus goed naar de details, zoals de gladheid van het materiaal (bij porselein), of de wenkbrauwen handgeschilderd zijn of gedrukt en of bijvoorbeeld de wimpers met harde hand of juist heel fijntjes zijn aangebracht. Hoe fijner, hoe groter de kans dat het een antiek exemplaar betreft.

Je kan de kenmerken van een antieke pop goed herkennen op de foto’s hieronder. Het gaat hier in beide gevallen om een SFBJ pop. Als je kijkt naar de oogopslag en de wimpers, beschildering en modellering, kan je goed het verschil zien tussen de nieuwere pop links (van eind 20e eeuw) en de pop van rond 1900 rechts.

Replica pop

Replica pop

Fijnheid van een antieke pop

Fijnheid van een antieke pop

 

Antieke pop herkennen 3: Kop

De koppen van replica’s hebben vaak een roze binnenkant, maar niet altijd. Een antieke pop herken je verder aan de kleur en schildering van een kop. Kijk hierboven nog eens naar de replica pop. Het porselein van de replica is een stuk groffer, evenals de schildering.

Hieronder een foto van twee antieke poppen. De modellering van de poppenkoppen is heel fijn, als je het vergelijkt met de replica pop hierboven en de replica hieronder. Kijk bijvoorbeeld naar de wangen, de oogleden en de mond.

antieke pop herkennen fijnheid modellering

antieke pop herkennen fijnheid modellering

Daarnaast zijn er verschillende verzamelaars die aangeven dat nieuwere poppen steeds menselijker worden, terwijl antieke poppen nog duidelijker als pop te herkennen zijn.

Hieronder nog twee foto’s van poppen, één is de replica (links) en één is antiek. Je kan de verschillen zien door naar te kijken naar de modellering van de kop, de neus en mond.

Antieke Pop Herkennen - Kop van een replica

Antieke Pop Herkennen – Kop van een replica

Kop van een antieke pop

Kop van een antieke pop

 

Antieke pop herkennen 4: Ogen

Net als met het materiaal van de pop, geldt ook bij de ogen dat het materiaal de MAXIMALE leeftijd weergeeft. Vroeger werden enkel glazen ogen gebruikt, later werd hier ook plastic als materiaal voor gebruikt.

Dus; zijn de ogen van plastic, dan betreft het geen antieke pop. Zijn de ogen van glas, dan is het mogelijk een antieke pop. Dit is een eenvoudige manier om te herkennen of je mogelijk met een antieke pop (of toch met een nieuwere pop) te maken hebt.

De replicapop in het kopje hierboven (“Kop”) bijvoorbeeld heeft plastic ogen.

Antieke pop herkennen 5: Merk

Een antieke pop herken je ook aan de manier waarop het merk vermeld is. Maar waar vind je eigenlijk het merk bij een antieke pop? Dat is heel simpel; deze staat achterop het hoofd. Bij een replica pop staat er bij het merk ook vaak vermeld dat het een replica betreft. Er staat dan vaak Rep achterop de kop. Is het merk geschreven op de kop in plaats van meegebakken, dan is dit een teken van replica. Soms staat er geen merk op de kop, maar in bijna alle gevallen is er een nummer te vinden.

Antieke pop herkennen 6: Haar

Het haar is niet zozeer een goed kenmerk, omdat antieke poppen veelal een nieuwe pruik hebben gekregen. Een antieke pruik is natuurlijk wel mooi meegenomen. Je herkent een antieke pruik doordat er gebruik is gemaakt van echt haar. Wat bij nieuwere pruiken opvalt is de glans, deze is afkomstig van het synthetische materiaal. Een pruik van echt haar heeft een natuurlijke glans, net zoals bij mensen.

Antieke pop herkennen 7: Lijf

Als het lijf porselein is, is de kans groot dat het een replica pop is. Antieke lijven zijn van compositie / hout of van leer met porseleinen handen. Hieronder nogmaals de foto van replica pop met een porseleinen lijf. Dit zal je bijna nooit zien bij een antieke pop.

Lijf van een replica pop

Lijf van een replica pop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopelijk helpen we je met deze tips om beter een antieke pop te herkennen.Heb je aanvullingen, dan horen we ze natuurlijk graag.

Belangrijke mededeling

We komen altijd graag in contact met mensen die meer willen weten over een bepaalde antieke pop of die een antieke pop (of verzameling antieke poppen) willen verkopen. Voordat u contact met ons opneemt vragen wij u bovenstaande kenmerken in acht te nemen en alleen contact op te nemen als u een vraag heeft over antieke poppen (of niet zeker weet of u een antieke pop of poppenverzameling in bezit heeft). Wij krijgen veel vragen over poppen van bijvoorbeeld plastic en rubber, of van poppen die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw zijn gekocht. Helaas kunnen we hier niets in betekenen, omdat wij in antieke poppen zijn gespecialiseerd. Bedankt hiervoor!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

304 gedachten over “Antieke pop herkennen: zeven kenmerken

 • José Hooijen

  Hallo Marleen

  Wat een super leuke site en mooie poppen heb je. Ik heb er al een aantal keren op gekeken en kijk er graag op. Veel dingen weet ik en ook dat je gevoel, tenminste bij mij, vaak een goede raadgever is want onbewust zie je toch meer dan je denkt. Bij twijfel zal ik ook nooit een pop kopen.

  Waar ik wel elke keer tegenaan loop is dat als ik een pop of een pluche dier in mijn handen heb en naar de ogen kijk ik zo niet kan zien of de ogen nu van glas of plastic zijn. Dat glas ogen ouder zijn is me uiteraard bekend, maar beoordelen of het glas of plastic is………hoe kun je dit nu eigenlijk zien? Ik heb echt geen idee. Soms tik ik voorzichtig tegen, maar dan weet ik eerlijk gezegd nog niet meer. Misschien raar, maar het is toch echt zo en misschien hebben meer mensen daar moeite mee? Heb jij een tip?

  Groetjes,

  José

  • antiekepop Bericht auteur

   Het verschil tussen glazen ogen en plastic ogen is goed te bepalen met de volgende drie tips:
   – Glas voelt altijd kouder aan dan plastic
   – Glas oogt wat helderder dan plastic
   – Als je tikt op glas krijg je een helder geluid te horen, bij plastic is dit wat gedempter

   Hopelijk heb je hier wat aan!

 • a nijhuis

  Goede morgen
  ik ben in het bezit van enkele oude poppen.
  o.a. schildpad ok kalder en wildebras.
  deze wil ik graag verkopen en ik hoef de hoofd prijs niet te hebben.
  tevens enkele andere poppen en een leuke wandel wagen en een poppen wagen.
  is dit iets voor u laat mij dit dan weten.
  met vr gr a nijhuis

  • antiekepop Bericht auteur

   Wat leuk dat u twee mooie poppen heeft gevonden op de rommelmarkt, het is altijd erg leuk om iets unieks aan te treffen. Het beste zou u naar een poppenbeurs (bijv. van Niesje Wolters, http://www.niesjewolters.nl) kunnen gaan, of naar een taxateur. Als de pop voldoet aan alle kenmerken van een antieke pop zijn wij mogelijk ook geinteresseerd. Het is dus ook de moeite waard om de beschreven kenmerken te toetsen aan uw pop.

 • ANNIE CLAEYS

  Ik ben verliefd op al mijn oude poppen, al ben ik niet rijk genoeg om de duurste merken aan te kopen,
  maar als ik een buitenkansje doe, dan ben ik dolgelukkig!!
  Ik heb meer dan 300 poppen verzameld , ben nu oud, kan het nog niet volledig nalaten, poppen zijn mijn TROOST!

 • herman hengeveld.

  hallo ,
  ik heb een pop gekregen met in de nek de letters K / W plus het getal 242 -51.
  kunt u mij er iets meer over vertellen
  kleding en haar in goede staat
  schat de leeftijd van de pop op ongeveer 50 jaar .
  de pop komt uit DUITSLAND.

  • antiekepop Bericht auteur

   Wat leuk dat u deze pop cadeau heeft gekregen. Het is een König & Wernicke Pop, inderdaad uit Duitsland, Waltershausen om precies te zijn. Als ik het goed heb is dit geen porseleinen pop maar één van compositie. Als ik het moet inschatten zou ik zeggen dat deze pop rond 1940 gemaakt is. Zonder foto’s kan ik er op dit moment niet veel meer over vertellen, hopelijk heeft u hier wat aan.

  • Helena

   Ik heb een antieke pop v een oude mevr gekregen en een soort wandelwagentje v bamboe. Onbeschadigd maar de kleding v d pop is nog origineel naar wel bij de mouw vergaan.
   Ik ben benieuwd of dit veel waard is

 • lilian van meerwijk

  ik heb een vraag aangaande het materiaal.\ik heb twee poppen waar het gezicht en de armen en beentjes
  van gips zijn gemaakt. Is U misschien bekend wanneer en in welke tijd deze gemaakt kunnen zijn.

  Tot hoors en met vriendelijke groet.

  • antiekepop Bericht auteur

   Dag Lilian, Enkel afgaande op het materiaal gips kan ik dat niet. Ik zou dan echt even een foto moeten zien. Zelf ben ik overigens gespecialiseerd in antieke poppen, deze zijn over het algemeen niet van gips.

 • Simons Sonja

  Hallo ik ben in bezit van een Val Shelton 1991 Little Bear ,, had graag de waarde geweten en heb er ook een poppenwagentje bij ,,,, ook graag waarde ,,,, Groetjes Sonja

  • antiekepop Bericht auteur

   Beste Sonja, helaas zijn dit niet de poppen waarin ik ben gespecialiseerd. Ik kan je hier dan ook niet verder mee helpen ben ik bang. Ik specialiseer me echt in poppen van 100 jaar of ouder. Succes!

 • amk

  Ben in het bezit van 2 oude waspoppen met beweegbare ogen en een met stemgeluid.
  Ze waren een tijdje opgeslagen in een plastic zak en nu komt er een bruine olie-achtige vloeistof uit het lijf en het hoofd. De kleding zit vol vlekken en zijn moeilijk uitwasbaar.
  Het hoofd en het lijf zijn erg vuil van binnen en de ogen zitten vast.
  Mogelijk moet het mechanisme worden schoongemaakt.

  Waar kan ik daarvoor terecht?

  Graag een reactie.
  Met dank.
  amk

  • antiekepop Bericht auteur

   Dank voor het bericht. Het klinkt alsof u op zoek moet naar een echte poppendokter die de pop voor u restaureert. Mocht u de poppen willen verkopen dan kunt u altijd contact met ons opnemen over de mogelijkheden hiervoor. groet, Marleen

 • Marita

  Ik heb een klein popje ooit toen ik 6 was van me oma gekregen hey was een boerin met een rode jurk en witte kant en ook een rood hoedje op het popje is circa 15 a 20 cm ik ben nu 21 ik zou graan meer willen weten over het popje me oma kan ik het niet meer vragen het popje van porselein is in zeer goede staat omdat ik er super zuinig op ben geweest.

  • antiekepop Bericht auteur

   Wat goed dat je het popje altijd zo zuinig hebt bewaard. Je zou kunnen kijken of de pop gemerkt is. Als je het merk weet is het makkelijker om meer over de herkomst en leeftijd te bepalen. Als de pop 15 jaar geleden is gekocht dan kan ik er helaas weinig meer over vertellen omdat ik me echt specialiseer in antieke poppen van 100 jaar of ouder. Hopelijk heb je hier wat aan.

  • antiekepop Bericht auteur

   Als de poppen voldoend aan de kenmerken van een antieke pop kijk ik er graag naar. Stuurt u mij dan een mail met duidelijke foto’s (info at vitrinesvolverleden.nl). Zijn het geen antieke poppen dan kan ik helaas ook niet inschatten wat de waarde is. Groet, Marleen

 • Jean van der Gugten

  Ik heb 2 mooie poppen van mijn overleden ouders.
  De poppen zijn met porselein hoofd handen en voeten, glazen ogen
  Het nummer in het achterhoofd/ nek gebakken is sfk-50 met er onder D.
  Ongeveer 30 cm hoog.

  Pop 2 is ongeveer 40cm hoog met het nummer 9348 met er onder A.

  Wie kan mij iets meer over deze poppen vertellen.

  alvast bedankt Jean.

  • antiekepop Bericht auteur

   Goedendag, indien u de poppen wilt verkopen, kunt u mij een mail sturen met foto’s van de poppen. U kunt ons bereiken op info [at] vitrinesvolverleden.nl.

 • Davinia

  Ik heb twee poppen gevonden in garage beide spel3n muziek met opte winden ik had graag eens geweten of ze iets van waarde hebben alvast bedankt

  • antiekepop Bericht auteur

   Goedendag, indien u de poppen wilt verkopen, kunt u mij een mail sturen met foto’s van de poppen. U kunt ons bereiken op info [at] vitrinesvolverleden.nl.

 • olievier dirk

  Hallo,, ik heb hier 2 poppen meisjes,, de ene GP 12 stempel in de nek en de andere NJSF 6693B-1 stempel,, ze hebben glazen ogen blauw , geschilderde wippers porseleinen kopjes en armen ,en beentjes, maar hun lichaam is gevuld met stof
  . ze hebben lang haar, Kan ik iets meer te weten komen over de waarde en de afkomst . Dank u vriendelijk

  • antiekepop Bericht auteur

   Het bepalen van de waarde en afkomst gaat het beste met foto’s. indien u de poppen wilt verkopen, kunt u ons een mail sturen met foto’s van de poppen. U kunt ons bereiken op info [at] vitrinesvolverleden.nl.

  • antiekepop Bericht auteur

   Zonder de pop te zien is dit niet met zekerheid te zeggen. Waarschijnlijk is dit een malnummer van de poppenkop.

  • antiekepop Bericht auteur

   Wij zijn gespecialiseerd in antieke poppen (van eind 19e eeuw, begin 20e eeuw). Het lijkt erop dat 1988 een jaartal weergeeft. De waarde van een poop van de jaren ’80 is beperkt. Indien u de pop wilt verkopen, kunt u ons een mail sturen met foto’s van de poppen. U kunt ons bereiken op info [at] vitrinesvolverleden.nl.

  • antiekepop Bericht auteur

   Zonder foto’s zijn uw vragen niet met zekerheid te beantwoorden. Indien u de poppen wilt verkopen, kunt u ons een mail sturen met foto’s van de poppen. U kunt ons bereiken op info [at] vitrinesvolverleden.nl.

  • antiekepop Bericht auteur

   Op basis van deze informatie is het erg lastig om met zekerheid iets te zeggen over de pop. U kunt een mail sturen met foto naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl, dan kijk ik er even naar.

  • antiekepop Bericht auteur

   Op basis van deze informatie is het erg lastig om met zekerheid iets te zeggen over de pop. U kunt een mail sturen met foto naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl, dan kijk ik er even naar.

 • Panzer

  L.s.

  Beste, ik heb een pop gekocht met een Ruitvormig Schildpad merkteken in het nekje. Het hoofdje heeft een blekere kleur dan het lijfje. De balg voor het geluid geeft verschillende zinnen weer wat niet meer goed te horen is maar het op ” mama laat me slapen”

  Hoe oud is deze pop ongeveer en kunt u de herkomst herleiden?

  • antiekepop Bericht auteur

   Op basis van deze informatie is het erg lastig om met zekerheid iets te zeggen over de pop. U kunt een mail sturen met foto naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl, dan kijk ik er even naar.

 • christine van den eynde

  beste
  je hebt een mooie verzameling van poppen

  ik heb onlangs mijn Wildebras terug tegengekomen met kamers op te ruimen het is een jongentje en de handjes kunnen ook draaien hij heeft bruine oogjes
  nu was mijn vraag is deze iets waard of kan ik er de kleindochter mee laten spelen

  alvast bedankt

  mvg christine

  een website heb ik niet

  • antiekepop Bericht auteur

   Als de pop is vervaardigd van papier-maché dan ligt de waarde tussen de 50 en 150€. Is de pop van plastic dan is de waarde nihil en is het zeker veilig om uw kleindochter er mee te laten spelen!

 • Carol Swanepoel

  Goeiedag ,

  Ek het ’n porselein pop van my moeder gekry , sy wil graag weet of dit van waarde is die kode agter op die koppie is 9343 kort donker haartjies met blou en wit wat lyk soos slaap klere en ’n bypassende kappie. Alles blyk nog oorspronl;il te wees. Kan u my enige inligting verskag asseblief.

  Vriendelike groete
  Carol

  • antiekepop Bericht auteur

   met alleen de omschrijving kunnen we niet direct de waarde bepalen. Indien u een fotootje mailt naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl kijken we er even naar.

 • JEANINE VERNAEVE

  Hallo,
  Ik heb onlangs een pop gekocht op een rommelmarkt.
  In de hals staat ENGELAND A36 wat zou dat te betekenen hebben?
  groetjes

 • A BANGA

  Hallo ik ben een handelaar in curiosa
  ik kan een pop kopen die is in de oorlog gebruikt als leer model voor jonge verpleegsters
  ik heb daar geen verstand van zij licht in een doos die er bij hoort
  zou u een richt prijs kunnen mailen
  GrABB

  • antiekepop Bericht auteur

   Hallo, als u foto’s heeft dan kijk ik er graag naar. Op basis van deze informatie is er niet met zekerheid iets zinnigs over de waarde te zeggen. Eigenlijk geldt in de meeste gevallen dat, op zijn minst, een foto nodig is om een goede waardebepaling te doen.

 • Marjan Schutte

  Goedendag, in de inboedel van een tante heb ik een antieke pop gevonden. Er is duidelijk veel mee gespeeld, vermoedelijk door mijn oma, en iemand heeft er een nieuwe pruik op gelijmd, zo te zien bruine schapenwol… Verder een prachtig kopje en deels originele kleding. Op het achterhoofd staat 1902 en 0/4. Ik ben benieuwd waar de pop vandaan komt. Is dat te achterhalen?

  Met vriendelijke groet, Marjan

 • Margreet

  Goedemorgen, ik heb een porseleinen pop in mijn bezit maar heb echter geen idee hoe oud deze is. Achter in de nek staat T de W 95, is dit dan het jaartal dat ze gemaakt is? Ze is 77 cm heeft een stoffen lijf lang bruin haar, glazen ogen en kan haar hoofd draaien.

  • antiekepop Bericht auteur

   Dank voor uw bericht. Het nummer slaat lang niet altijd op het jaartal waarin de pop is gefabriceerd. Het kan bijvoorbeeld ook een malnummer zijn. Op basis van de informatie is het niet met zekerheid te zeggen wat voor pop het precies is. Indien u de pop wilt verkopen, kunt u mij een mailtje sturen met een foto, zodat ik de waarde kan bepalen voor u. Voor het mailadres kunt u kijken op http://www.antiekepop.nl/over-antiekepop/

 • kevin

  Beste heer/ mevouw,

  Enige tijd geleden is mijn oma te komen overlijden, deze pop stond ergens in haar huis.
  Graag zou ik wat meer informatie over de pop willen hebben.
  Is dit mogelijk om dit via jullie te krijgen.
  Hij zit nog in de originele doos en op de doos staat bambole andolfo

  Bij reactie stuur ik graag een foto,

 • van craen lydia

  3 poppen en een poppenwagen.kindrtafeltje en stoel .
  ik ben 71,en heb alles van de Sint gekregen.
  mijn Ouders zijn in 1946 naar bezet Duitsland verhuisd,vader was militair,daar werden deze zaken geruild voor etenswaar,. Zoals koffie en boter.
  Het haar van de pop is mensenhaar.
  Ik kan foto’s nemen,indien interesse.

 • Mevr Janssen

  Hallo,
  Ik heb een schildpadpop die mama kan zeggen maar dat lukt niet meer(baby)gekregen toen ik 12 jaar was. Dus59jaar geleden. Wat zou hier van de waarde zijn.

  • antiekepop Bericht auteur

   Dank voor uw bericht. Als ik een grove inschatting mag geven, dan zou ik zeggen dat als u de pop aan een liefhebber kunt verkopen, en de pop is in uitstekende conditie, de waarde rond de 50€ ligt.

 • Hanne

  Hallo,

  Ik ben in bezit van 5 poppen van het mer Art Marca en 2 van het merk Simba (zo staat het in de nek gegraveerd). Ik heb er geen idee van of deze poppen waarde hebben en wil mij dan ook eerst informeren alvorens ik ze zou verkopen. Kan u mij hierbij verder helpen?

  Alvast bedankt!

 • Margriet

  Hallo mij vriendin heeft een Armand marcheille pop gekocht maar in het lijfje op de rug zit een vierkant gat met gaas ervoor wie herkent dit of hoort het lijfje er niet bij. Pop is gemerkt 390 Met vriendelijke groet poppenoma

 • Marjolein

  Goedemorgen, ik heb van mijn oma haar oude pop geërfd.
  In de nek staat S&H 6.
  Ik neem aan dat het van Simon & Halbig is.
  Hij is nog helemaal perfect, kleertjes en schoentjes nog goed en het originele echte haar zit er ook op nog.
  Mijn oma was altijd heel zuinig.
  Ik zou graag de waarde van deze pop willen weten,

  Groetjes Marjolein

 • Jorien Traas

  Ik heb onlangs een popje gekregen omdat ik er verliefd op was geworden. Ze draagt een zeeuwse , originele , klederdracht en ze heeft een heel lief jaren 20 gezichtje. Ik denk dat ze composiet is. Achter in haar nek staat : NASHA , daaronder een romeinse 3 een cirkel met een A erin en een W met een g erdoorheen. Ik heb fotoos maar weet niet hoe ik die erbij kan zetten.

 • Mia van Dam

  Hallo mijn vraag is ik heb 3 jaar geleden een pop gekocht simon en halbig achter op de kop staat 6 en daar onder staat iets onleesbaar voor mij nu wilde ik deze pop verkopen maar bij mij is twijfel ontstaan over de echtheid van het woord antiek en wil niet iets verkopen als antiek terwijl het een replica is [die fout heb ik dan al gedaan] mischien kunt u mij helpen als ik u een paar fotos op mag sturen hoor graag van u

  Gr Mia van Dam

 • Linda Boeckx

  Mijn moeder heeft ons een hele verzameling poppen nagelaten. Wij kennen er niets van en zoeken een eerlijke koper voor deze dierbare vriendjes van ons moeder. Mensen die interesse hebben, mogen me altijd een mailtje sturen.

  Groetjes, Linda

 • Cora Siemonsma

  Ik vermoed dat ik een echte antieke pop met smeedijzeren wieg en kleertjes heb. Ze moet gerestaureerd worden. Ik bied haar te koop aan ivm gebrek aan ruimte in mijn senioren appartement.

 • Willianne

  hallo,

  ik heb ’n pop van 70cm met ’n stoffen lijf, bovenarmen en bovenbenen, een pruik op het hoofd gelijmd, schouders die ver náást het lijf zitten en ijzeren baleinen in de zij, armen en benen! de onderbenen tot aan de knieën en de polsen met de handjes, de nek en het hoofd zijn van porcelein. als ik op de oogjes tik klinkt het hol als geluid van porselein , ze zijn mooi blauwgrijs zoals mensenogen en ze glimmen en weerspiegelen. ik denk dat ze van glas zijn! de wenkbrauwen zijn getekend en de wimpers zijn wèl als haartjes, maar zitten op het bovenooglid vastgeplakt en de ogen kunnen niet knipperen. het mondje staat erg open en het gezichtje heeft ’n echte babylook! de schoentjes hebben heel grappig èchte zolen met ’n platte hak. ik ben héél benieuwd wat dit voor soort pop zou kunnen zijn en of hij evt. enige waarde heeft! er staat geen merk op zijn rug of in zijn nek en de vulling voelt stug aan. ènnuh: de pop had jammergenoeg geen originele kleertjes meer aan……………………
  groetjes, Willianne

 • Jacqueline

  Dag,
  Ik heb twee popjes op zolder liggen met kleertjes e.d. Onder op de voet zit een stickertje met ‘ik kom van Buys’. En achter op de rug/nek staat bij de grootste pop T36, en bij de ander 25. Kunt u iets vertellen over deze popjes? Ik wilde ze aan mijn dochter geven om mee te spelen, maar wil eerst even zeker weten dat ze niet te waardevol zijn daarvoor / dat dat zonde is. Alvast bedankt!
  Vriendelijke groet,
  Jacqueline

  • antiekepop Bericht auteur

   Dag Jacqueline, altijd goed om vooraf even te controleren of het niet per ongeluk een antieke pop is! In dit geval kan ik je gerust stellen. De poppen zijn niet antiek, ik vermoed dat Buys de winkel is waar ze gekocht zijn ooit. De getallen op de rug staan voor de maat van de pop. Succes met de keuze van wel ermee laten spelen of niet! 😉

 • n.j.out

  Goeie dag mijn moeder heeft enkele porseleinen poppen van mijn oma in bezit gekregen na het overlijden. Graag zouden wij meer informatie over poppen willen hebben. Zou u ons daarbij kunnen helpen.

  Mvg

 • Anna

  Hallo ik heb een pop gezien bij een kringloop. nog niet gekocht.
  Er stond een gebakken dus niet geschilderd nummer 2001 in. Zou dit het jaar zijn, waarin de pop is gemaakt?
  De haren waren synthetisch dat weet ik zeker.
  De haren zaten vastgemaakt ik denk gelijmd op een zwart half rondje plastic.
  Dus de kop was gedeeltelijk porselein.
  De schoentjes waren oud, dat kon ik inschatten.
  Kunt u mij iets informatie geven van de pop. Misschien ook iets over de prijs.
  Verder zat er nog een witte standaard bij.

  alvast dank en groetjes Anna

  • antiekepop Bericht auteur

   Grote kans dat het nummer in dit geval inderdaad het productiejaar is, mijn inschatting is dat het geen antieke pop is.

 • carla Brosens

  goede avond, ik heb 26 jaar geleden twee poppen gekocht. De ene pop heeft antieke kleren aan en de andere was volgens de verkoper een echte antieke pop. In de nek van de antieke pop staat Georgene/Averill 1005/8652/4 (daarboven iets van copr. by W) en het lijfje is van stof.
  ik zou graag willen weten welke waarde ze nu hebben.
  Vriendelijke groetjes,
  Carla

 • Camille Wambeke

  ik ben in het bezit van een Bébé Elite pop van Max Handwerck kenmerk 286/3. De pop heeft beweegbare ogen en de knie en ellebooggewrichten zijn beweegbaar. De pop is 48cm hoog en in uitstekende staat (perfecte vingers en voeten) . Wie zou daar de waarde van kunnen bepalen? Dank voor de info

 • Marian Buijs

  Goedemorgen Marleen,
  ik heb een oude pop met een kinderwagen van mijn schoonmoeder,
  wij zijn benieuwd naar de waarde van de pop en de wagen.
  Omdat we van plan zijn deze te verkopen.
  Ik wil wel foto’s sturen maar denk dat dat makkelijker per mail gaat,
  ik hoor graag van u,

  Met vriendelijke groet Marian

 • Winette Severijn

  Goedendag,

  na opruiming van mijn oma’s huis heb ik hier nu 4 poppen liggen.
  2 van plastic, dus daar gaat mijn vraag niet over 😉
  2 van porselein, ik heb de tekst hierboven gelezen, maar kom er niet echt uit wat de waarde zou zijn.

  1 weet ik zeker dat mijn oma die van haar moeder heeft ge-orven / geërfd. Dus die pop is al behoorlijk op leeftijd.
  Kunnen jullie me verder helpen?

 • Ilze Vermeulen

  Hallo,
  Ik heb een vraag ik heb jullie site bekeken maar uiteraard ben ik er als leek nog steeds niet uit of ik nu een stel antieke hoofdjes heb.
  De hoofdjes zijn hard maar lijken van een soort papier-maché te zijn gemaakt waarna ze zijn gedoopt in een lak bad. Ze hebben allemaal hand geschilderde lippen en wenkbrauwen en de ogen zijn met een prachtig metaal meganisme te sluiten als je ze neerlegt. Ook hebben ze een nummer en is de achterkant van het schedel open.
  Wellicht leuk om te weten dat de voor en achterkant later aan elkaar ‘geniet’ lijken te zijn.
  Ik hoop dat u mij wellicht kan helpen!
  Met vriendelijke groet,
  Ilze Vermeulen

 • Mario

  Hallo, ik hier 3 hele oude antieke poppen liggen die gemerkt zijn, op welk adres kan ik fotos doorsturen zodat iemand er eens kan naar kijken en eventueel een beetje uitleg en eventueel een waardebepaling doen over deze poppen , omdat ik denk deze weg te doen.
  Alvast bedankt grtn mario

 • Vermeulen Jacques

  Hallo
  Ik heb een wassen pop in mijn bezit,volledig in was,gemaakt rond 1850
  Alles is in was,eigenlijk is het een kerstekind de grootte van de pop is ongeveer 62 cm lengte
  Ik ga ze nooit wegdoen,ik heb ze gekregen,van iemand,en ik ga ze dan ook koesteren!
  Het is het mooiste kerstgeschenk,die ik ooit van iemand heb gekregen !
  Ik heb me op oudejaarsavond ingeschreven voor het programma op vtm,rijker dan je denkt,
  Ik wacht nu op een reactie,
  Wat ik zelf weet is dat de waspop Vlaams ,is. Dit wist de mevrouw mij te vertellen,van wie ik ze gekregen heb !

 • Jenny Danneels

  Hallo, ik heb een oud popje gekocht 22cm groot armen en benen inpapier maché kopje in porselein denk ik.
  Getekend in de nek germany eronder K 1 en nog eronder A13 L oR ofzo .het heeft een geel kleedje aan met daarboven een zwarte capemantel het mutsje is ook in geel en zwart in dezelfde stof. Haar mondje is open en je ziet 4 tandjes. Haar benen zijn in ecru geschilderd en zwarte schoentjes ook geschilderd.
  Kan je mij het merk van dit popje geven?

  • antiekepop Bericht auteur

   Helaas kan ik op basis van deze informatie het merk nog niet bepalen. Ik ga ervan uit dat u de pop niet wilt verkopen momenteel. Ik adviseer u dan ook om nog wat verder te zoeken op internet.

  • antiekepop Bericht auteur

   Als de kop volledig gaaf is, dus geen haarlijnen, breuken, etc. heeft, dan heeft deze zeker enige waarde, u moet dan denken aan enkele tientjes.

 • Ann

  Hallo
  Ik heb een heel mooie pop gevonden bij mijn mama. het logo bevat een hartje met daarin een A en hieronder SS, respctievelijk aan rechter een linkerkant van het hartje. Kunnen jullie mij helpen?
  groetjes en alvast proficiat met de mooie site

 • Ad. Rijsdijk

  Geachte heer, mevr,

  Heb een popje waar ik de waarde graag van zou willen weten.

  Kenmerken :
  Bisque kopje
  Merktekens 201
  Letters S en Q in elkaar
  Tekst Germany
  Alle op de achterkant op het hoofdje
  Heeft glazen slaap ogen.
  Twee tandjes

  Schuetzmeister & Quendt

  Hoor graag van u,

  Mvrgr.

  Ad

 • anni degraeve

  Beste,
  In een doos op zolder, hebben wij deze gevonden. Nu ken ik echter niets van poppen,
  zit daar iets waardevols tussen ? en welke oorsprong ? Vooral dat popje met porceleinen hoofdje boeit mij.
  Allen zijn gevuld met stro en kunnen armen en benen bewegen.
  Oeps, zie nu dat ik geen foto’s kan plaatsen.

 • Ellis Comello

  Hallo,
  Na het overlijden van mijn tante, zijn wij volgens mij op drie oude antieke poppen gestuit. Twee verkeren in goede staat, één van de exemplaren ligt uit elkaar.
  Graag zou ik een indicatie van de waarde van deze exemplaren willen krijgen. Heeft u enig idee waar ik hiervoor terecht kan?

 • Emmy van der Meer

  Goedemiddag, ik heb een pop van J.D Kestner de Hilda baby . J. D. K. J. C 1914. Wil graag informatie hierover eventueel verkoop.
  M.v.g. Emmy

 • Nijs Cyriel

  Pop is in celluloid; 30 cm groot, de armen en benen bewegen alleen maar aan de romp; het hoofd en de romp zijn één geheel;
  geschilderde lichtblauwe ogen, licht bruin/blond haar; gesloten mond; geschilderde wenkbrauwen; géén wimpers.
  Bovenaan op de rug staat een klavertje met eronder het getal 30.Aan de hand hangt een kaartje met hetzelfde klavertje, met de tekst : Made in Belgium.
  Wij zoeken de merknaam en produktiejaar(-jaren) , en eventueel een geschatte waarde.

 • Yvonne Brouwer

  Goede morgen,
  Ik ben in het bezit van een Herman Steiner pop.

  Graag zou ik deze willen verkopen.
  Kan ik.u een foto van de pop sturen?

 • Tanja van der Zon

  Dag! Heb een pop uit een erfenis gekregen. De ogen zijn van glas, de wenkbrauwen erop geschilderd, het haar zou echt kunnen zijn, maar ik zie geen nummer achterop het hoofd. Als ik u een foto stuur, zou u dan kunnen zien of het een antieke pop is of niet? Of is het sowieso geen antieke pop als er geen merk/nummer op staat?
  vriendelijke groet,
  Tanja

 • Joste

  Mag ik u een foto sturen zodat u kunt kijken of het hier gaat om antieke poppen. Mijn dochter heeft ze ooit gekregen van een tante. Ik heb uw informatie gelezen maar ben zelf niet thuis in deze materie. Ik neem aan dat het geen antieke zijn.

 • Claudia

  Hallo,

  Ik zou graag meer te weten willen komen over een oude pop. Ik heb hem van een oudere dame ongeveer 15 a 20 jaar geleden gekregen.
  Ze was er erg aangehecht, daar zij geen meisjes had in de familie, kreeg ik hem. Ik heb hem altijd in een hoek gezet.

  Ik zou graag een foto sturen. Hoofd, handen en voeten zijn massief. Romp is van stof.

  Groetjes

 • Mariette Cardon

  Hallo, wat een leuke site!
  Ik heb eigenlijk een vraagje ik wil mijn antieke pop Simon & Halbig verkopen
  er staat Germany S(dan een ster met daarin PE) H 1906 en dan nr 3
  deze moet wel gerepareerd worden , door de ouderdom zijn de touwtjes kapot pop is verder in hele goede conditie, originele sokken + schoentjes, kleding is er niet meer
  wat kan ik vragen voor mijn popje ?
  graag hoor ik van U,
  vriendelijk groet, Mariette

  • antiekepop Bericht auteur

   Kunt u mij een foto mailen, dan kijk ik er graag naar zodat ik een waardeindicatie kan geven. info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl

 • Dinie Dalsem

  Hallo,ik heb een pop gekregen van een erfenis .Dacht ja wat moet ik daar mee .
  Ze is 80 cm en achter in staat Simba 7005 heefd slaap ogen zwatje schoentjes jurk en daar onder een broek met kant.
  Heb gegoogeld krijg je ebay en vroeg er 10,00 euro voor ,maar geen fotos .Het lijkt mij niet zo als het daadwerkelijk zo was je er wel een foto bij doet /
  Hennen markplaats gekeken ,maar alles was 5 tot 15 euro maar da alles kleine popjes.
  kunt u mij er misschien meer over vertellen

  • antiekepop Bericht auteur

   Wij kunnen helaas ook niet veel meer zeggen over deze pop, aangezien het hier niet om een antieke pop gaat.

 • Anja van spronsen

  Goedemorgen.
  Als ik een paar foto.s stuur van een depose jumeau pop kan je dan even er naar kijken en misschien vertellen wat de waarde is van deze pop.
  Mvg anja

  • antiekepop Bericht auteur

   Als je de poppen van de hand wilt doen dan kan je zeker een foto mailen. We kunnen dan een waardeindicatie geven.

 • Emmy van der Meer

  Een poosje geleden heb ik u foto’s gestuurd van een Kestner pop op stoeltje. U zei denk er nog even over na. nu heb ik toch besloten om
  deze pop te verkopen. Heeft u nog interesse? dan kom ik graag eens bij u langs.
  Met vriendelijke groet Emmy van der Meer

 • Mieke Schuddinck

  Ik heb onlangs een grote verzameling oude porseleinen poppen gekregen. De dame schonk ze mij om te verkopen voor ons dierenopvang die ik heb opgericht nl. De poezenboot in Gent. Kan ik U enkele foto’s doorsturen van enkele van die poppen?

 • Desiree Postma

  Goedemiddag, Ik ben ik het bezit van een porceleinenJDK pop. Achterop het hoofdje staat een nr.237. Nu wil ik graag weten of die een replica is of een originele. Ik wil er wel mee naar een taxateur maar weet niet goed waar ik dan beginnen moet. Ik heb heel internet al afgestruind maar kan er weinig over vinden. Ik kan ook een foto doormailen van de pop.
  Kunt u mij verder helpen.
  Met vriendelijke groet.

  • antiekepop Bericht auteur

   Hallo, Het gaat hier om een Kestner pop, als u een foto mailt, dan kijk ik er even naar voor u. Wellicht kan ik op basis van de foto’s al bepalen of het een originele pop is. info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl

 • Anneke Kort

  Hallo ik heb een oud popje maar weet niet hoe oud. Achter op het hoofdje staat..dip 1 S&C Ze heeft bewegende oogjes en lang echt haar volgens mij!

  • antiekepop Bericht auteur

   Hoi, het kan een Schmidt & Co pop zijn, maar dat is niet met zekerheid te zeggen zonder foto. Als u de poppen van de hand wilt doen dan kunt u zeker een foto mailen. We kunnen dan een waardeindicatie geven.

 • Van Ballenberghe Eline

  Wat een prachtige uitleg. Nu ben ik nog meer benieuwd hoeveel mijn porseleinen popjes waard zouden zijn. Kan ik hiervoor bij jou terecht aub?

  Of kunnen jullie mij naar de juiste mensen doorsturen. Heel veel groetjes Eline.

  • antiekepop Bericht auteur

   Dank je wel voor het compliment. Als je de poppen van de hand wilt doen dan kan je zeker een foto mailen. We kunnen dan een waardeindicatie geven.

 • Ann Debackere

  Hallo, in onze familie hebben we een pop van onze groottante die ze einde 19de eeuw voor haar communie heeft gekregen.
  ze heeft een porseleinen kop, armen en benen en buik in wit papier maché, en ze heeft een touw in de buik om te huilen
  In de nek staan volgende kenmerken
  DEP Germany Handwerckx
  Ze draagt nog een origineel wit onderkleed, heeft blauwe sluitogen . Het haar is wel niet meer zo stijlvol maar ze heeft een fijn gezicht.
  De mond staat lichtjes open .
  Er is een barst in de buik maar ze kan nog huilen.
  We zijn op zoek naar de herkomst van de pop. en willen ook wel weten of ze nog wat waard is .
  Ze zit in een oude retro kinderwagen

  • antiekepop Bericht auteur

   Wat een mooi verhaal! Als u mij een foto mailt (info [at] vitrinesvolverleden.nl) dan kijk ik er graag even naar.

 • Nicole Riethorst

  Goedenavond,

  Heb van mijn opa en oma nog twee poppen. Heb geen enkel idee verder. Het zijn poppen met klederdracht . Denk boertje en boerin. Kan ik een foto sturen, om te weten wat voor poppen het zijn? Alvast dank. Ik hoor wel of u dat ook bekijkt via een foto. Fijne avond

 • Tjitske Pietersma

  Beste, ik heb vandaag een antieke pop (39 cm) gekocht waar wel het een en ander aan mankeert maar dat is de uitdaging. Ik kan niet echt een naam van de maker vinden maar er staat 1902 in de nek en 4/0 op de ledematen staat het nummer 5 ingedrukt? Haar hoofd is van porselien, het lichaam van papiermache en de armen en benen van hout. Ik denk dat de handjes ook van papiermache zijn. Ik zou het leuk vinden wat meer over het popje te weten te komen.

  • antiekepop Bericht auteur

   Leuk dat u de pop wilt gaan restaureren. Ik zou u graag meer vertellen over deze pop, maar op basis van deze informatie kan ik ook geen uitspraken doen over merk en herkomst. Veel plezier gewenst met uw zoektocht!

 • Yvonne Heemskerk

  Hallo, onlangs ben ik in het bezit gekomen van een oude pop van Armand Marseille – Germany- 990 A 13 , dat staat achter op het hoofd.
  De pop heeft een pruik op en achter in de rug zit een pinnetje, druk je daar op maakt het geluid en het tongetje beweegt als je de pop beweegt op een bepaalde manier. Het heeft een porseleinen hoofd het lichaam is van wat anders gemaakt.

  Kunt u mij misschien zeggen wanneer die ongeveer gemaakt moet zijn?

  En wat zou ongeveer de waarde zijn, richtlijn?

  Met vriendelijke groeten.
  Yvonne Heemskerk

 • Pieter

  Heb 3 puin zakken vol poppen er daar zitten ook porseleinen tussen. Als iemand er zin in heeft mag hij een bod doen. Heb er nog geen foto van want kom tijd te kort.

  • antiekepop Bericht auteur

   Bedankt voor uw bericht. We begrijpen dat u momenteel uw handen vol heeft, maar op basis van deze informatie kunnen we onze interesse niet uitspreken. Mocht u tzt de moeite willen nemen om ons een foto te mailen dan kijken we er vanzelfsprekend graag naar. Succes met alles en wellicht tot horens.

  • antiekepop Bericht auteur

   Hoewel er zeker zeldzame, en dus waardevolle, celluloidpoppen bestaan, zijn deze toch vaak meer als massaproduct gemaakt, waardoor de waarde, ondanks de respectabele leeftijd, gering is.

 • Vaessen

  Hallo

  Ik heb 28 jaar geleden een porseleinen antieke pop geërfd van mijn oma…ik zou graag willen weten wat daar de waarde.van zou kunnen zijn…ze heeft ook een stempel achter in de nek…dat is 9854fb…zou u mij het mailadres kunnen geven zodat ik een foto ervan kan toesturen…Mvg nicole

 • Jeannette

  Hallo, ik heb een pop gehad met in de nek de nummers: SFK-32
  En eronder:. B2
  De f ziet er anders uit
  Het is een pop met soort porseleinen hoofd en handen
  Ze is ongeveer 70cm lang
  Weet U waar deze van komt?

  • Anja

   Hallo,
   Ik heb een ex Looppop +/- 1900 denk ik …uit familie … Gekregen jaren terug
   met het nummer 124 dan een soort van brilletje eronder
   een naam en nummer 6 gebakken in porselein hoofd, glazen ogen en mondje beetje open met tandjes..echt haar maar niet in goede staat.. originele kleding maar niet meer in goede staat en schoentjes
   Naam is niet uit te komen, ik ga proberen het te verkopen daar het hier maar in plastic zak ligt.

 • Danja van Tienderen

  Beste ‘Antieke pop’,
  Sinds mijn jeugd ben ik in het bezit van drie antieke poppen, welke van mijn oma zijn geweest. Het gaat om poppen van het begin van de vorige eeuw; ik vermoed rond 1920. De grote pop is 50 cm, heeft bewegende ogen, scharnierende gewrichten en een leren lijf naast echt haar, porseleinen hoofd en handen. Van één hand mist de duim. Achter in de nek staat het nummer 307. Er is een jurk, schoenen, ondergoed en een nachthemd bij.
  De andere twee zijn babypoppen, van 25 en 20 cm. De ene baby heeft een porseleinen hoofd en lijf, bewegende ogen, echt haar en oorspronkelijke kleding (gebreid pakje en mutsje). De kleinere heeft een porseleinen hoofd, echt haar en een stoffen lijf.
  Ik zou graag weten wat dergelijke poppen waard zijn. En wat een betrouwbaar adres is om ze op waarde te laten schatten en eventueel te laten verkopen.
  Ik heb ook een poppen thee servies van dezelfde tijd.
  Ik hoor graag van je.
  vriendelijke groet,
  Danja van Tienderen

  • antiekepop Bericht auteur

   hoi, als je mij even een mail stuur met foto’s van de poppen dan kijk ik ernaar. Als het antieke poppen zijn dan kan ik een waardebepaling doen. Het adres is info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl.

 • Stefanie

  Goedemiddag,

  Zou u mij meer kunnen vertellen over het merk van mijn pop?
  Ik denk dat ze van composiet is gemaakt en een mohair pruikje draagt (zit op een kopdeksel).
  U kunt haar zien op: https://link.marktplaats.nl/m1315682792.

  Ik ben heel nieuwsgierig naar het verhaal van de maker van deze pop.
  Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Stefanie

  • antiekepop Bericht auteur

   Hoi, een mooie pop, leeftijd zal rond de 70 jaar oud zijn. Zelf ben ik gespecialiseerd in poppen die nog iets ouder zijn, dus kan verder weinig vertellen over merk en herkomst van deze pop.

 • Willy Radstake

  goedemiddag,

  ik heb op een rommelmarkt een poppenwagen gekocht en daar lag een pop in.
  enigszins beschadigd maar het leek mij een oude pop.
  met googelen kwam ik deze site tegen en daardoor ben ik wel wat wijzer geworden, maar ik weet nu nog niet of ik een oude pop of juist een nieuwere pop heb.
  in de nek staat het HV teken , in de buik zit een rond gat waardoor je het “mechaniek” ( elastiek aan ijzeren haakjes) kan zien en eventueel herstellen.
  ik ben slecht in materiaal herkennen maar het zou zomaar papier-maché kunnen zijn.

  hebt U een idee of dit wel of niet een oude pop is ??

  alvast hartelijk dank voor de reactie,
  m.vr.gr. Willy Radstake

  • antiekepop Bericht auteur

   Het zou hier kunnen gaan om een Hans Völk pop. U kunt altijd even googelen op dit merk om wat meer te weten te komen over uw specifieke pop. Succes!

 • Denise

  Een goedenmorgen ik heb een aantal oude poppen georven praat poppen.
  En poppen die echt aan voelen.
  Nu zou ik graag willen weten als ze antiek of waarden hebben.
  Want ik wil ze namelijk niet weg doen zit veel emotioneele waarden aan.
  Maar ivm verzekeren weet niets als het mogelijk is dat ik u foto’s kan sturen van de poppen
  Wens u nog een hele fijne dag toe
  Groetjes denise

 • E van de pas

  Ik heb een Minerva baby
  Gemerkt en al ik betwijfel of de pop van celluloid is gemaakt
  Bestaan er replica’s van Minerva poppen
  Ik durf niet te zeggen of ze van celluloid of ethyleen is gemaakt

  • antiekepop Bericht auteur

   Hoi, U kunt altijd even een foto mailen naar ons, dan kijken we er naar. Wel goed om te vermelden dat we geen taxaties doen, maar vooral waarde bepalen voor poppen die men wilt verkopen. Ons e-mailadres is info [@] vitrinesvolverleden punt nl

 • Drion chantal

  Hallo,
  Ik ben in bezit van een pop en heb totaal geen idee
  of deze waardevol is,het hoofd en een schouderstuk,de handen een stuk van de armen,de voeten en een stuk van de benen zijn van porselein,het haar lijkt echt in mijn ogen,kan ik je een foto sturen en kan je mij dan helpen of ik te maken heb met iets waardevol of niet
  Dank bij voorbaat, Chantal

 • Jenny nijhuis

  Ik heb een franse pop met lange pijpekrullen achter in het hoofd staat paris 301 en 12 als ik het goef kan zien wenkbrauwen zijn geschilderd die knieen zijn bewregbaar met svharnier evenals de ellebogen zou het een antieke pop kunnen zijn mondje staat iets open

 • Wuyts Patricia

  Hallo ,
  Ik heb bij mijn ouders op zolder een antieke pop gevonden.
  Hoofd benen en armen van porcelein .
  Oogjes van glas.
  Wel één armpje dat gelijmd is.
  Nr 4007 en 2386 A.
  Wou gewoon weten of u me kan vette hoe oud ze is !
  Alvast van harte bedankt !

  • antiekepop Bericht auteur

   Deze informatie is wel erg summier, enkel met een nummer is het vaak niet mogelijk om te bepalen om welke pop of type het gaat. In dit geval kan ik u helaas niet verder helpen.

 • Chris Ruiter

  Hoi,

  Ik heb een oude pop maar kan er niets van vinden.
  Is gemerkt met multiplaStic waarvan de s achterste voren staat, verder staat er bij 45 B.
  Heeft wel sporen en genummerde onderkleding.
  bij voorbaat alvast bedankt.

  Groeten
  Chris

 • Erik

  Leuk jullie site echter kom ik onze Diana niet tegen. De pop heb ik 33 jaar terug gekocht en wil haar weg doen. Ja, onze wegen gaan scheiden. Echter wat is ze waard en wie koopt zoiets?

  • antiekepop Bericht auteur

   Wij kopen enkel antieke poppen in, dus op dit moment voldoet uw Diana hier nog niet aan. U zou eens een poging op Marktplaats kunnen wagen eventueel.

 • anne

  Bedankt voor de info. Ik heb een pop(volgens mijn moeder van 80 antiek) met een letter K in de nek. Van welk merk is dat?
  Met vriendelijke groet Anne

  • antiekepop Bericht auteur

   Er zijn diverse merken die een merkteken met de letter K gebruiken. Om het exacte merk te bepalen heb je dan meer informatie nodig, zoals materiaal, type pop, etc.

 • Wilhelmina

  Hallo
  Wat een geweldige leuke leerzame sait. Ik zicht op internet een sait met oude poppen. Ik heb iets heel ouds, baby popje in zakje.
  Maar ik heb geen idee wat het waard is. Ook nu op deze sait, kan ik niets vinden wat er ook maar op lijkt!
  Kunt u mij een tip geven, waar ik mijn baby popje kan laten taxeren?
  Mvg

  • antiekepop Bericht auteur

   Bedankt voor de complimenten. U zou het beste eens naar een poppenbeurs kunnen gaan, zodat experts naar uw popje kunnen kijken. Beelden spreken meer dan woorden, als iemand de pop eens bekijkt krijgt u vast nuttige informatie terug.

 • Monique

  Hallo, ik heb een vilten pop in handen gekregen. De vulling van de pop bestaat uit stro. Het hoofd is gemaakt van hard materiaal. Het hoofd klinkt hol en lijkt plastic, echter de verf is op het hoofd is iets beschadigd en daaronder lijkt het materiaal juist op papier/karton. Het gezichtje is geschilderd. De pop draagt een pet waaraan de haren van de pop zijn bevestigd. De pop zelf heeft geen (echt) haar, maar in het harde materiaal is wel een kapsel zichtbaar. Kunt u naar aanleiding hiervan iets zeggen over de oudheid van deze pop? Mvg Monique

  • antiekepop Bericht auteur

   De vulling van stro en het (waarschijnlijk) gebruik van papier-maché doet vermoeden dat het hier om een pop van rond de jaren ’40 van de vorige eeuw gaat.

  • antiekepop Bericht auteur

   Kenmerken kunnen zich overal bevinden, op het lijf, in de kleding, etc. Als het gaat om het merk, dan vindt u deze meestal terug achter op de kop.

 • Bernadette Balk

  Goededag ik heb een aantal poppen gekregen waarvan één zonder lijf en 4 met stoffen lijf waarvan 2 gevuld met stro ze zijn niet mooi wel heel tevens ook 1koperen en 1 bronsen kopmallen tenmi ste dat is mij verteld ook een bruine schildpadpop sommige poppen lijkt het alsof de hoofdjes twee helften aan elkaar geniet ofzoiets toch blijken ze al oud te zijn dat kreeg ik te horen kan dit kloppen?

 • Eric Erkel

  Hallo mijn moeder was een echte poppen verzamelaar en alles wat er mee te maken had .De hele zolder en een slaapkamer staat vol met allerlei poppen spullen. Nu is mijn vader ook overleden en we moeten de boel opruimen. er staan poppen bij waar wel 1000 gulden voor is betaald.. Heeft u misschien interesse voor deze spullen?

 • Marissa Van zoelen

  Goeie middag!
  Ik heb zelf een vraagje!
  Mijn oma heeft alrijd porselein poppen gespaard!
  Helaas ondertussen ook na gelaten!
  Mijn vraag is of je me met foto’s kan vertellen wat wij in handen hebben!
  We praten over poppen met en zonder certificaat

 • s.de Bie

  Goedendag, Ik heb hier een oude pop. Was destijds van mijn oma. Celluloid ? hoofdje (beschadigd), glazen ogen en een houten? lijf met gewrichten bij de ledematen. Zou ik u de foto’s mogen toesturen? Bij voorbaat dank.

 • E Koene

  Ik heb een pop in mijn bezit waarvan ik vermoed dat ze heel oud is. Het hoofd en de handjes zijn van hout. De romp is vermoedelijk gevuld met kapok, de beentjes met stroo. Het gezichtje en het haar is (over) geschilderd. Ze is 75 cm groot.
  Kunt u mij vertellen hou oud ze is en wat de eventule waarde is?

 • E Koene

  Ik heb een pop in mijn bezit waarvan ik vermoed dat ze antiek is. Ze heeft een houten hoofd en houten handjes. Het gezichtje is (over) geschilderd, evenals het haar. Het lijfje is ( vermoedelijk) gevuld met kapok, dat benen met stroo. De schoentjes zijn authentiek en van verweerd leder. Er is geen merk te ontdekken.

 • Lara

  Hallo, ik heb 40 jaar geleden 3 porselijnen popen van mijn oma gekregen. 1 pop heeft een muziekje in haar rug zitten ( draaiknop en dan komt er een slaapliederen en haar hoofd draaid dan rustig rondjes mee) van wat begrepen heb waren ze toen al wat oud en duur. ( in die tijd) ik op alle 3 gezocht naar een merkje ed maar kan niks vinden. Van alle 3 zijn de mondjes dicht. 2 een fijn gezicht. 1 wat groffer. Ik zou ze willen verkopen maar geen idee wat ze waard zijn. BVD groet, Lara

 • Netty van Buuren

  ik heb een pop van armand Marseille Germany 390 A 1 M ze heeft een verpleegstersuniform aan. Is dit een exemplaar met enige waarde ?

  • antiekepop Bericht auteur

   Het zou hier kunnen gaan om een AM pop met originele kleding, waarschijnlijk in redelijk klein formaat gezien het merkteken. Dit is een vrij veel voorkomende pop, wij kopen deze zelf niet in.

 • Lammert Boerman

  Hallo, wij hebben van een overleden tante een pop in huis waarvan wij niet kunnen herleiden of het nu om een antieke pop gaat of een replica. Het heeft alle kenmerken van een antieke pop maar met onze beperkte kennis is dat al gauw gedacht.
  Het heeft een porseleinen hoofd maar geen porseleinen lijf. Op de achterzijde zijn de kenmerken mee gebakken. In de nek staat “made in Germany”. In het midden van het achterhoofd staat de hoofdletter C met, volgens ons de letter t gevolgd met een punt. Daarboven is het nummer 120 vemeld met een punt. We hebben naar dit kenmerk zitten googelen maar komen er niet uit. De pop heeft glazen ogen die met ijzerdraad en een loodgewicht op zijn plaats blijven zitten. Verder bestaan de armen en benen uit twee los van elkaar bewegende delen. Het hoofd is van boven open voor een pruik. Hopelijk kunnen jullie ons meer duidelijkheid geven, desnoods stuur ik foto’s van de pop als dat nodig zou zijn.

 • Anita Sas

  Hallo Marleen, ik heb een mooie oude pop en wil graag wat meer over haar weten. Oud is ze zeker, als ik kijk naar de kenmerken die je noemt. Graag wil ik wat fotos naar U sturen.
  Groetjes Anita

 • marleen joossen

  geachte, ben in bezit van een stenen babypop en had graag iets meer info over haar
  kan ik foto naar u doormailen?
  alvast bedankt voor het antwoord

 • Anne

  Goedemiddag
  Dank voor t publiceren van de kenmerken.
  Ik weet nu dat ik een antieke geb
  Er staat Minerva en Germany als merk en pop heeft leren lijf en voeten en armen en de handen zijn van porselein. Ik heb haar al mijn hele leven en ik wil haar nu graag verkopen. Maar ik ken de waarde niet en weet niet waar dit zou kunnen.
  Kunt u mij helpen?

  • antiekepop Bericht auteur

   Bedankt voor uw reactie. Het klinkt als een Minerva pop van rond 1920. Wij kopen zelf dit soort poppen niet in, de waarde zou ik zo schatten op rond de 50 – 100 euro.

 • Nanda kasper

  Hallo, ik heb mogelijke een groot aantal poppen die antiek zijn. Kan ik hier foto’s van doorsturen? Ik wil ze namelijk verkopen.
  M.v.g. Nanda Kasper

 • Ingrid Louwerse

  Hallo Marleen,

  Ik bied mijn antieke looppop te koop aan. Ik heb al verschillende foto’s ter beschikking.
  Hewft u eventueel belangstelling?

  Hartelijke groet
  Ingrid Louwerse

 • Skander

  Beste Antiekepop,

  Heb een pop wat van mij oma is geweest. Op de rug kan ik de letters LD? vinden. Mag ik u een foto sturen hopend informatie te vinden over de pop

 • Lemmens conny

  Ik heb enkele antieke poppen (denk ik ) toen ik ze op tweedehands zette waren er zoveel geïnteresseerde dat ik het vreemd vond , daarom zou ik graag iets meer weten over de echtheid groetjes

 • Agnes Borré

  Beste,
  Ik ben in het bezit van een pop met als nummer achteraan op het hoofd F.8.G , zou u mij hierover iets meer kunnen vertellen?
  Met vriendelijke groeten,
  Agnes Borré

 • Alma

  Hallo,

  Ik heb een vraag over 2 popjes, die ik rond de zomer van 1971 van mijn vader gekregen heb.
  Ik was toen net 11 jaar, en een half jaar later overleed mijn vader.
  Er zit eigenlijk een heel leuk verhaal aan vast.
  Mijn vader was leraar op een MAVO in Rotterdam, en is speciaal voor mij gaan zoeken… vond eerst 1 popje op de zolder, maar wist dat er nog 1 was. Die vond hij een week of 2 later. Voor mij is dat een geweldige herinnering….
  De tweede was al meer beschadigd als de eerste, ze moesten een boer en boerin voorstellen. Hoofdje is volgens mij van papier-mache, lijfjes van stro en soort gaas.
  Voor mij zijn ze heel waardevol, ondanks dat de kleertjes al vergaan waren en zijn. Boertje heeft z’n jasje nog, en boerinnetje heeft nog een soort tule onderbroek en onderrokje, maar de rest is, net als het haar weg.
  Ik zou zo graag willen weten waar ze vandaan komen, en hoe oud ze zijn. Ook of ze eventueel nog gerestaureerd kunnen worden.
  M.v.gr, Alma

 • Sharon

  Hallo, ik heb een erfstuk(je) ontvangen. Het betreft een oud poppen hoofdje en bovenstuk lijfje in klederdracht. Ik ben benieuwd wat voor soort popje dit is. Kunt u mij dit vertellen? U kunt mij mailen. ik kan u dan een foto toezenden. Dank u wel.

 • Ingrid

  Beste Marleen, ik heb een popje gekocht met in de nek een S en eronder een omgekeerde E
  Ze geeft geluid en de oogjes kunnen open en dicht.
  De pop is gemaakt van hard materiaal.
  Ik hoop dat jij mij hierover iets kan vertellen.
  Groetjes Ingrid

  • antiekepop Bericht auteur

   Op basis van enkel deze informatie kan ik er helaas niets zinnigs over zeggen. Je kan een foto mailen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl, dan kijk ik ernaar.

 • Schellen Marie-Jeanne

  Hallo,
  Ik heb een pop met porseleinen hoofdje, voetjes en handjes met glazen oogjes en fijne wimpers. Er staat een nummer op de achterkant vh hoofdje.
  Weet eigenlijk niet of dit namaak is. Het lijfje, armpjes en beentjes zijn van een soort stof.
  Kan jij mij helpen ?
  Fijne paasdagen, Marie-Jeanne

 • Herman Gerards

  Hallo,
  Ik heb een knuffel voor pop gekregen en in de Niek staat een logo. Ik k.k. t op Neptunus. Wie kan mij vertellen wat voor soort pop dit is?

 • Ilze Vermeulen

  Ik heb 3 antieke poppen hoofdjes, deze heb ik gekregen en zou ze ook graag willen verkopen omdat ik er zelf niets mee kan…
  Ze zijn gemaakt van hard papier en zij daarna met een dikke laag geverfd! Ook zit er een metalen constructie bij de oogjes zodat de oogjes sluiten bij neerleggen.

  Gesigneerd met Range K13
  Range H20 en Range H13

  Ik hoop dat u dit iets zegt!
  Met vriendelijke groet,
  Ilze Vermeulen

 • Anja Hazenbrink

  Hallo, ik heb 2 poppen, waarvan 1 met glazen ogen en 1 geschilderde ogen. Ik zou graag meer over deze poppen willen weten. Hoe oud zijn ze e.d. Bij beide zie ik nergens cijfer- of lettercombinaties. De poppen zijn van mijn oma geweest, die is overleden toen ik 2 jaar was. Dit is nu 34 jaar geleden.
  Mag ik wat foto’s sturen?

 • Verhoeven

  Beste,
  Ik ben in het bezit van een hele oude poppenkastpop En zou hiervan graag de waarde weten. Kunt u me helpen aan een adres hiervoor?
  Mvg Verhoeven

  • antiekepop Bericht auteur

   Bedankt voor uw bericht. Helaas kan ik u hier niet verder mee helpen, aangezien wij geen specialist zijn in poppenkastpoppen. Met vriendelijke groet, Marleen

 • Henny buisman

  Ik heb een pop van mijn moeder die ze heeft gekregen toen ze een jaar werd ze heeft er natuurlijk nooit mee mogen spelen omdat hij zeer kwetsbaar is en ik heb hem van mijn opa gekregen toen ik zeven was toen heeft hij wel schade ik mocht er wel mee spelen jij heeft toen schade opgelopen en toen kwam hij weer op de kast hij is van 1924

 • Willy Hummel

  Ik heb een pop van een tante geërfd Het hoofdje is heeft hard materiaal. De armpjes zijn voor de helft van hout Geen haar. Heeft het zin op deze pop te laten taxeren?

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie,
  Willy Hummel

 • Pien

  Hallo! Ik vroeg mij af van welk merk de celluloid pop uit de jaren 50 aan het begin van het artikel is. Ik heb een pop die er erg op lijkt met een ooievaar in het nekje. Is dat van hetzelfde merk? En zou u mij kunnen vertellen om welk merk dit dan gaat? Op internet kom ik bij dit merkteken alleen uit bij Parsons Jackson, maar zijn poppen lijken niet op deze (of die in uw afbeelding) groet Pien

  • antiekepop Bericht auteur

   De pop in het artikel is van het merk Schildpad, een celluloid pop met een ooievaar als merkteken kan zijn van het merk Stork of naar ik meen zelfs van het merk Minerva (die ook andere merktekens hebben, bijvoorbeeld een helmpje).

  • antiekepop Bericht auteur

   Een schildpadpop is van een merk met een schildpadlogo en is (vaak) gemaakt van celluloid of eventueel rubber. Een wildebras is afkomstig uit een andere fabriek, is gemerkt met een logo van wildebras en vaak van compositie of als ze nieuwer zijn van hard plastic.

 • An Van Herck

  Hallo,
  Ik heb 2 porseleinen poppen uit een erfenis. Op de achterkant van hun hoofd staat de stempel van ’the Promenade Collection’ en hun naam (Imogen-A en Eugenie-A) met een handgeschreven nummer eronder. Ik gok dat ze nog niet als antieke poppen zullen worden bestempeld maar is hier wel interesse voor?
  Vriendelijke groeten,
  An

  • antiekepop Bericht auteur

   Bedankt voor uw bericht. Het klinkt als mooie poppen, maar gezien onze specialisatie in antieke poppen helaas niet voor ons.

 • Lydia Groenveld

  Hai,
  Ik heb een vraag over een porseleinen pop. Deze heb ik als kind zo’n 35 jaar geleden gekregen, in Spanje van een zakelijke partner van mijn ouders.

  Het zou een zeer exclusieve en dure pop zijn. Ik heb de pop altijd zorgvuldig bewaard, maar wil er graag meer over weten.

  Inmiddels is het hoedje los en de kleertjes wat verkleurd. Op het hoofd staat geen merk of nummer. Het lijfje is ook van porselein.

  Kunnen jullie er meer over vertellen?

  Groet Lydia

 • Yvonne Smit

  Goedenmiddag,

  Ik heb een pop van 60 jaar oud. Ik wil deze graag kwijt ivm een verhuizing naar eenlkleinere woning.
  Mijn pop heeft een merk soort ruitvorm en T44.
  Wat voor soort pop is dit? hoofd kan bewegen ogen bewegen zitten wel wat los. Het haar is met een kapje op het hoofd vast gezet.

  Ik ben benieuwd of u mij kunt helpen.

  • antiekepop Bericht auteur

   U kunt foto’s sturen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl. We kunnen dan op basis van de foto’s een waardeschatting doen.

 • Richard Bouman

  Goedendag
  Tijdens opruimen van zolder ivm verhuizing ben ik 2 ,naar mijn idee, antieke poppen tegen gekomen,het is een jongen en een meisje allebij in zwart gekleed met hoed de jongen en kante muts het meisje.
  Ik heb er 0 verstand van maar ik ben toch wel nieuwsgierig of ze misschien waarde hebben.
  Aan de achterzijde vind ik wel wat merk tekens aan t hoofd ,maar door ouderdom niet heel goed te lezen
  Wel zie ik op de rug bovenzijde duidelijk de letter W

  Ik hoop dat iemand mij iets kan vertellen.
  Mvgr Richard Bouman

  • antiekepop Bericht auteur

   U kunt foto’s sturen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl. We kunnen dan op basis van de foto’s een waardeschatting doen.

 • Van Hege - Schouppe

  Beste, wij zijn jaren lang verzamelaar van oude poppen . We zijn nu op oudere leeftijd en bekijken welke poppen we eventueel van de hand willen doen . Van 1 oude pop hebben we nooit de herkomst kunnen bepalen . Het gaat om een pop met compositie hoofd net als de armen en benen . Het lijf is eerder een soort papier maché . De pop heeft een mechanisch systeem waarbij het hoofd heen en weer beweegt wanneer je de pop laat stappen (of gewoon de benen beweegt alsof de pop zou stappen ) Achteraan in de nek is een merkteken, weliswaar moeilijk zichtbaar, dat op een kroon of een tiara lijkt . Buiten het teken zijn er geen andere aanduidingen zoals cijfers of letters . Het teken lijkt op de kroon van het merk Limbach, maar aangezien een pop van Limbach normaal ook de naam draagt ,en hier dus niet, denken we dat het niet om een Limbach gaat , maar we kunnen ons ook hierin vergissen …. Verder zijn we in al onze documentaties nooit een dergelijke pop tegen gekomen, of een verwijzing naar een dergelijk embleem . Misschien heeft U een idee ?. De pop moet volgens ons van de jaren 1930 zijn of iets vroeger . Uiteraard kunnen we , indien U geintéresseerd bent om dit nader te bekijken , en hieraan de tijd wilt besteden, foto’s nemen en doorsturen via mail . Groeten, M&A

  • antiekepop Bericht auteur

   Dank voor uw bericht. U kunt foto’s sturen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl. We kunnen dan op basis van de foto’s proberen het merk en type te bepalen en een waardeschatting doen.

 • Louwaars M

  Hallo
  Ik heb een porceleinen popje van 17 cm met beweegbare armen en benen en heeft bedrukte kleding.
  Mijn vraag is of U weet of het een oud popje is,helaas kan ik geen foto plaatsen.

  • antiekepop Bericht auteur

   U kunt foto’s sturen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl. We kunnen dan op basis van de foto’s een waardeschatting doen.

  • antiekepop Bericht auteur

   U kunt foto’s sturen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl. We kunnen dan op basis van de foto’s een waardeschatting doen.

 • Marrie Tigelaar-Meulstee

  Goede middag, ik ben in het bezit van de pop van mijn moeder en ben aan het ruimen. Ik denk dat de pop uit 1930 is ongeveer. Mijn moeder was van 1928. Wanneer is een pop antiek en wanneer is het gewoon een oude pop? Geen idee of de pop iets waard is, ik zou het graag weten.

  • antiekepop Bericht auteur

   U kunt foto’s sturen naar info [at] vitrinesvolverleden [punt] nl. We kunnen dan op basis van de foto’s een waardeschatting doen.

 • M

  Met alle tips zoals boven vermeld in acht te hebben genomen zijn we in het bezit van een antieke loop pop.
  Graag willen wij die verkopen.
  Kunnen we een afspraak maken of hoe werkt dat?

 • Geertje Schuitema

  Ik heb mijn pop van begin jaren 50 schildpad pop met echt haar alleen ligt wel uit elkaar omdat het elastiek uit elkaar viel

 • Van San M.L

  Ik heb al jaren een pop in mijn bezit ,maar zou graag de waarde weten ,ik heb er fotos van en er staat ook een nr op achterkant B98III6AD?kan je me de waarde van zeggen grtjs

  • antiekepop Bericht auteur

   Op basis van het nummer kunnen wij hier niets over zeggen. Indien u de pop wilt verkopen mag u altijd een bericht sturen naar info at vitrinesvolverleden punt nl

 • Brenda van Lin

  Beste,
  Ik kocht deze week een A.M popje 243.
  Er staat een naam en datum gekrast naast
  de merktekens.
  Ik denk zelf dat het om een reproductie gaat.
  De verkoper blijft er echter bij dat het een antiek is.
  Ik ga het popje sowieso houden en ben er blij mee
  maar zou toch graag weten of ze toch een replica is.
  Groetjes van Brenda.

  • antiekepop Bericht auteur

   Een AM 243 is inderdaad een antieke pop. Vroeger werd er weleens wat bijgekrast, bijv. om aan te geven wanneer de pop cadeau was gedaan.

 • Ans van Berlo-Janssen

  Hallo,
  Heb een pop kado gekregen heeft een schilpad merk in de nek en nummer 70.
  Kunt u mij hier iets over vertellen, en wat evt de waarde is?
  B.V.D.

  • antiekepop Bericht auteur

   Het betreft hier een schildpad pop in de maat 70, de waarde van een dergelijke pop ligt, bij een volledig gaaf en origineel exemplaar, ergens tussen de 50 en 100 euro

 • Cynthia visser

  Hallo, ik heb een aantal porseleinen poppen, helaas kan ik geen nummers vinden, wel zijn ze erg oud. Ook een paar die je kan opwinden met een muziekje.
  Hoe kom ik erachter of ze enige waarde hebben?
  Ik zou graag foto’s sturen, naar kan niet zien waar dat kan.
  Graag hoor ik van u.
  Met vriendelijke groet,
  Cynthia visser

  • antiekepop Bericht auteur

   In eerste instantie zou ik inschatten dat deze poppen uit de jaren ’70 afkomstig zijn, maar zonder foto kan ik hier helaas niets over zeggen. Als u wilt, mag u een foto sturen naar info at vitrinesvolverleden punt nl

 • Annemarie Barendregt

  Geachte poppenkenners,

  Helaas heb ik het matertiaal papier maché niet op deze website gevonden.
  Ik heb twee popjes uit 1920. Deze waren van mijn moeder. Nu wil ik graag weten of dit antieke popjes zijn.
  De (slaap) ogen zijn van glas, waarop roze was is aangebracht voor de oogleden.
  De lijfjes en ledematen zijn van papier maché.
  Met vriendelijke groet,

  Annemarie

  • antiekepop Bericht auteur

   Het zou goed kunnen dat deze popjes antiek zijn, maar zonder foto is dit niet te bepalen. Als u wilt, mag u een foto sturen naar info at vitrinesvolverleden punt nl

 • K.Vissers

  Ik heb 2 kleine poppetjes van ongeveer 20 cm groot, waarvan ik niet kan vinden hoe oud ze ongeveer zijn. De ene heeft een onduidelijk /ondiep (merk) teken op de volgens mij porseleinen rug en de andere heeft de duidelijk te lezen cijfers 10490 met daaronder het cijfer 3 op de volgens mij porseleinen rug staan.
  Kunt u misschien aangeven hoe oud deze zijn en wat de waarde er dan van is?
  Ik heb ze van een oud collega gekregen die nu 70 jaar is en zij heeft ze van haar oud tante gekregen die nu 110 zou zijn.
  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Mvgr. K. Vissers

 • Henriette verheul

  Goedendag,

  Ik heb een poppen verzameling van de klederdracht in dat land: rusland, israel, canada, china etc

  Rond 1980…sommige van 1976…verschilt een beetje.

  Weet u iemand die mij kan helpen om de waarde te kunnen bepalen?

  Met vriendelijke groet,
  Henriette verheul

  • antiekepop Bericht auteur

   Ik richt mij enkel op antieke poppen en heb dus geen verstand van dit soort poppen. Helaas heb ik ook niemand in mijn netwerk die u hierbij zou kunnen helpen. Ik wens u in elk geval veel succes met de waardebepaling!

 • Marco van Dam

  Geachte, ik heb waarschijnlijk een antieke oude porseleinen pop met ontzettend mooie glazen ogen. Echter specifieke nummers achter op het hoofd kan en durf ik niet vinden. Dit vanwege evt beschadiging aan het aangehechte kapsel. Wel menen wij dat onze pop een verzamel object is. Met deze diverse kenmerken en mooie gedateerde gaafheid waarin deze verkeerd. Willen wij en hopen wij meer informatie te kunnen krijgen. Graag uw advies hoe en wat te doen als volgende stap(en).

  Bij voorbaat dank.

  • antiekepop Bericht auteur

   Over het algemeen hebben antieke poppen een merk of een nummer achter op het hoofd, maar zonder een foto durf ik niet te zeggen of het een antieke pop is of niet. U kunt mij mailen op info apestaart vitrinesvolverleden punt nl

 • Jmj Buijsse

  Hallo,

  We hebben een oude doos poppen gevonden op een zolder. Op de achterkant van het hoofd staat jdk 237 of k sterafbeelding r. Ik zie geen rep staan. De meeste lijven zijn van leer. Kan ik eventueel foto’s sturen zodat u kan zien of ze eventueel iets voor jullie zijn.