Deposé Tete Jumeau maat 12 9


Wat een beauty is ze…..LOVE HER…!

Kenmerken Deposé Tete Jumeau maat 12

Dit is een Deposé Tete Jumeau in maat 12. Deze prachtige antieke pop heeft een gesloten mond en betoverende paperweight ogen. De pop is gemaakt in Frankrijk rond 1895, echt een antieke pop dus.

Deze antieke pop heeft een prachtig gestempeld Jumeau lijf. Het stempel op het lijf is echt een kenmerk van een origineel exemplaar. De kleding is antiek, evenals de schoenen, de pruik is niet origineel maar past bij de pop. Ze heeft een zeer dunne haarlijn vlakbij haar oor. Het hoofd is voorzien van een schuine afkanting en een kurken kopdeksel. Verder is het hoofd gestempeld met een rood stempel “Tete Jumeau”.

Antieke Deposé Tete Jumeau poppen zijn uiterst zeldzaam en echte collector’s items. Echt een prachtige pop voor de gevorderde verzamelaar.

De hoogte van deze prachtige Jumeau is 66 cm.

Prijzen zijn op aanvraag. U kunt uw vragen stellen via het formulier onderaan deze pagina of stuur ons een mail.

Foto’s Deposé Tete Jumeau maat 12

 

Deposé Tete Jumeau Gesloten mond Maat 12 op www.antiekepop.nl

Kop, pruik en hoed

Deposé Tete Jumeau Gesloten mond Maat 12 op www.antiekepop.nl

Volledig beeld Deposé Tete Jumeau Gesloten mond

Deposé Tete Jumeau Gesloten mond Maat 12 op www.antiekepop.nl

Close-up

Deposé Tete Jumeau Gesloten mond Maat 12 op www.antiekepop.nl

Deposé Tete Jumeau Gesloten mond Maat 12


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 gedachten over “Deposé Tete Jumeau maat 12

 • Hiltje de Vries

  Heb popje in bezit , waarvan ik me afvraag of het een Frans Scmidt is. Achter in nekje staat F S en opzij nog iets wat ik niet precies kan ontcijferen, lijkt wat op hje(?) .Originele kleertjes erbij .

  • antiekepop Bericht auteur

   Wellicht staat er FS & CO achterop de kop? FS staat inderdaad voor Franz Schmidt en in dit geval gaat het dan om een exemplaar van na 1902. Op de vroege exemplaren van Franz Schmidt poppen zie je het merkteken S & C (Schmidt & Co), op de poppen van na 1902 kom je het merkteken F.S. & Co. tegen en in sommige gevallen staat het modelnummer er ook bij. In sommige gevallen heb je het merkteken met een figuur van een pop en twee (gekruiste) hamers en de letters F.S. & C.

 • Tineke Matena

  Hallo Marleen, wat een leuk filmpje. Lekker even zitten genieten van al dat moois. Nog fijne dagen een een gelukkig en gezond 2016.
  hartelijk groet tineke

 • wil van der borst

  Hallo ik heb interesse
  in de pop jemeau van 66 cm
  voor mijn vrouw
  wil graag de prijs weten
  en staat uw 22 &23 oktober
  ook in de brabant hallen
  in de bosch
  met vriendelijke groet
  Fam, van der borst

  • antiekepop Bericht auteur

   Jazeker staan wij het weekend op de poppenbeurs in Den Bosch. De Tete Jumeau is al verkocht, maar wij hebben nog wel een andere Jumeau. Ook mee op de beurs! Het gaat om 1 zeer grote en 1 maat van rond de 65 cm. Ook hebben wij vele andere bijzondere poppen op de beurs. Misschien tot straks! Groeten, Marleen

  • antiekepop Bericht auteur

   Deze pop is niet meer beschikbaar. Momenteel heb ik geen Jumeau, maar als u mijn Facebook pagina in de gaten houdt, dan bent u de eerste om op de hoogte te zijn als ik er weer heb. Zoek op FB naar Marleen Antieke Poppen