Ernst Heubach Dep 1900 2


Betoverend mooie engel

Wat een beauty, deze Ernst Heubach Dep 1900, gemaakt van blank porselein. Kenmerkend is het bolle voorhoofd en de schuine afkanting. De vaste ogen van deze antieke pop zijn helblauw van kleur. De mond is prachtig gevormd, met tandjes. De pruik is antiek, het haar van deze pop is wel wat warrig. Verder draagt ze een hoed.

Deze antieke pop is gemerkt met een hoefijzer en de tekst ‘Dep 1900’. Het hoefijzer staat voor Ernst Heubach. Deze poppen zijn gemaakt met het oog op de Franse markt maar komen echt uit Duitsland. Ernst Heubach Jr. is later getrouwd met Beatrice Marseille, de dochter van Armand Marseille, wat uiteindelijk leidde tot een fusie van Heubach met Armand Marseille. Dit is een pop van voor de fusie van Heubach met Armand Marseille.

Zoals het een dame met klasse betaamt draagt ze mooie oorbellen en een antiek medaillon. De pop is verder voorzien van een borstplaat op het leren lijft. De armen zijn van porselein, prachtig van vorm.

De kleding van deze Ernst Heubach is helemaal origineel, met luxe stoffen zoals zijde en kant. De onderkleding is maar liefst vier laags en de schoentjes zijn ook antiek. Vind je dit niet een prachtige bijzondere dame?

De grootte van deze antieke pop is 65 cm.

Foto’s Ernst Heubach Dep 1900

 

Antieke pop: Ernst Heubach Dep 1900 - Close Up

Ernst Heubach Dep 1900 – Close Up

Antieke pop: Ernst Heubach Dep 1900 - Geheel

Ernst Heubach Dep 1900 – Geheel

Antieke pop: Ernst Heubach Dep 1900

Ernst Heubach Dep 1900

Antieke pop: Ernst Heubach Dep 1900

Ernst Heubach Dep 1900

Antieke pop: Ernst Heubach Dep 1900 - Achterkant hoofd

Ernst Heubach Dep 1900 – Achterkant hoofd

Prachtig mooie uitstraling

Prachtig mooie uitstraling


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Ernst Heubach Dep 1900