Belton Pop


De Belton poppen werden voor het eerst geïntroduceerd in de 19e eeuw en zijn sindsdien erg populair bij verzamelaars van antieke poppen. Deze poppen zijn gemaakt van porselein en werden geproduceerd door verschillende fabrikanten in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Een van de meest bekende fabrikanten van Belton poppen is de firma Jumeau uit Frankrijk.

Verfijnde gelaatstrekken en expressieve uitdrukking

Een antieke Belton pop is een waardevol en prachtig verzamelobject. Het heeft een realistisch gezicht met verfijnde gelaatstrekken en een expressieve uitdrukking. De ogen zijn meestal van glas en kunnen in verschillende kleuren zijn, zoals blauw, bruin of groen. De haren zijn vaak gemaakt van menselijk haar of mohair en zijn zorgvuldig geïmplanteerd in het hoofd van de pop. De pop is gekleed in authentieke kleding uit de periode waarin deze is geproduceerd en heeft meestal beweegbare armen en benen.

Antieke poppen van het zogenaamde Belton-type hebben allemaal een paar opvallende kenmerken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een massieve, koepelvormige bisque-kop en een kop met één, twee of drie gaten aan de bovenkant van de kopkroon.

Antieke pop uit het Victoriaanse tijdperk

De Belton poppen werden geproduceerd tijdens het Victoriaanse tijdperk, waarin de productie van poppen een populaire industrie was. De poppen werden gebruikt als speelgoed voor kinderen en als decoratieve items voor volwassenen. De Belton poppen waren vooral populair in Engeland en werden geëxporteerd naar andere landen, zoals de Verenigde Staten.

Belton poppen zijn vooral waardevol vanwege hun zeldzaamheid en hoge kwaliteit en zijn een herinnering aan de ambachtelijke vaardigheden van de vroege poppenmakers.

De Jumeau firma, opgericht in 1842, was een van de meest prestigieuze fabrikanten van poppen in Frankrijk en was bekend om zijn hoogwaardige productie en innovatieve ontwerpen. Het bedrijf produceerde een verscheidenheid aan poppen, waaronder de Belton poppen, die werden geproduceerd vanaf de late 19e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. De Jumeau Belton poppen waren bekend om hun hoge kwaliteit en realistische uitstraling en werden geëxporteerd naar verschillende landen over de hele wereld.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *