Soorten Käthe Kruse poppen (Type I tot en met VII en etalagepoppen) 16


Overzicht van diverse antieke Käthe Kruse poppen

In 1905 maakte Käthe Kruse haar eerste pop van een met zand gevulde handdoek en een aardappel. In 1910 begon Käthe Kruse met het commercieel produceren van handgemaakte poppen. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest bekende antieke Käthe Kruse poppen.Geinteresseerd in de geschiedenis van Käthe Kruse? Bekijk de uitgebreide pagina met informatie over de historie van Käthe Kruse.

Kathe Kruse poppen op een rij (Type I tot en met VIII en etalagepoppen)

1912: Doll I –

1922: Doll II – Schlenkerchen

1922: Doll V -Traumerchen

1925: Doll VI – Du Mein

1926: Doll VII –

1928: Doll VIII – The Faithful Child

1928: Etalagepoppen

Bekijk ook het overzicht van poppen XI tot en met XV

Lees hieronder meer over de verschillende poppen.

1912: Doll I –

Käthe Kruse Doll I is in productie gegaan in 1912. Het betreft een kaalkop met brede heupen. Drie naden achterop het hoofd. De Käthe Kruse Doll I is 42 centimeter groot.

Käthe Kruse - Doll I - Antiekepop.nl

Käthe Kruse – Doll I – Antiekepop.nl

1922: Doll II – Schlenkerchen

Zeer zeldzame pop. Stofkop en lachend gezichtje.

1922: Doll V -Traumerchen

Babypop met ogen gesloten.

1925: Doll VI – Du Mein

Babypop met ogen open

1926: Doll VII –

Käthe Kruse Doll VII is een zeldzame antieke pop. Het betreft een kaalkop met brede heupen.

Käthe Kruse - Doll VII- Antiekepop.nl

Käthe Kruse – Doll VII- Antiekepop.nl

Käthe Kruse - Doll VII- Antiekepop.nl

Käthe Kruse – Doll VII- Antiekepop.nl

1928: Doll VIII – The Faithful Child

info volgt

 

1928: Etalagepoppen

Käthe Kruse - Etalagepoppen (1928) - op antiekepop.nl

Käthe Kruse – Etalagepoppen (1928) – op antiekepop.nl

Käthe Kruse - Etalagepoppen (1928) - op antiekepop.nl

Käthe Kruse – Etalagepoppen (1928) – op antiekepop.nl

Vervolg overzicht Käthe Kruse poppen


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 gedachten over “Soorten Käthe Kruse poppen (Type I tot en met VII en etalagepoppen)

  • antiekepop Bericht auteur

   Dag Monica,

   Jazeker, er is ook een Puppe X van Kathe Kruse. Deze is vervaardigd in de periode van 1930 tot 1955, ze hebben de serienummers 107 – 110 en zijn ongeveer 35 centimeter groot. De Kathe Kruse van het type Puppe X hebben allen enkel een naad achterop het hoofd. Allemaal hebben ze geen haar (enkel wat geschilderd haar op het hoofd) en smalle heupen.

   Ik zal proberen de andere types Kathe Kruse binnenkort toe te voegen aan de website, zodat er een compleet overzicht ontstaat, er zijn namelijk nog best veel andere nummers.

   groeten,
   Antieke Pop

   • Monica Wijkel-toersen

    Bedankt! Hoi nou ik ben in het bezit van een kathe kruse x het lijfje vertoont gaatjes en ik twijfel om het zo te verkopen of een lijfje eronder te laten zetten door fabriek atelier kathe kruse. Het gaat om een jongetje jaren 30 met originele kleertjes. Wat is zon popje ongerestaureerd waard en gerepareerd..

 • Marian Leen

  Ik ben in het bezit van een Kathe Kruse pop van Schildkrot T 46 40-45 cm lang, geschilderd haar en ik denk gekregen tussen 1957 – 1960, ik ben geboren in 1952 en deze pop genaamd Gerda was een van mijn eerste poppen. Helaas kan ik dit model niet terug vinden. Weten jullie hier iets van en wat is ze eventueel waard?
  voordat ik mijn klein kinderen ermee laat spelen, zou zonde zijn als ze kapot ging. Het gezichtje lijkt op een page pop. dus verkleedde ik haar vaak als een jongetje.
  Hoop van jullie te horen.
  Groetjes Marian Leen

  • antiekepop Bericht auteur

   Dank voor uw bericht. Het is inderdaad wel zonde om de kleinkinderen met deze mooie oude pop te laten spelen. Daar is ze net wat te bijzonder voor. Toch is de waarde niet enorm hoog, daarvoor moet je echt bij de zeer vroege Käthe Kruse zijn, van voor WOII. De waarde ligt, grove inschatting, zo rond de 100 €.

 • de block marc

  Ik ben in het bezit van een Kate kruse pop met het nummer 340842 op haar voetje . ZE heeft een rood met witte bolletjes hoofddoekje op haar hoofdje . Heeft een groen rokje met twee rijen witte sierlintjes opgestikt , een wit bloesje met groene koordjes in de korte mouwtjes . Witte sokjes en groene lederen schoentjes . ZE heeft blonde vlechten en is van stof . Wie kan Me zeggen wat de naam is van de pop en hoe oud ZE is a.u. B. Veel dank bij voorbaat .

 • Rina de Vries

  Ik heb zojuist 2 poppen gekregen maar kan het merk niet heel goed lezen.Ik maak er Galy Palermann of iets wat er op lijkt kunt u mij vertellen wat het wel is en of het wat byzonders is .Vr groeten Rina de Vries

  • antiekepop Bericht auteur

   Het merk doet geen belletje rinkelen helaas. Wij zijn gespecialiseerd in antieke poppen, dus kennen niet alle nieuwere merken en typen.

  • antiekepop Bericht auteur

   Dat is een goede vraag, want ze zijn erg zeldzaam en eigenlijk nooit goedkoop. Het blijft een kwestie van zoeken en poppenbeurzen bezoeken. Maar ik zou daar niet een koopje verwachten.